boek geredigeerd jacqueline voskuil

Wij kunnen Nederlandse teksten nakijken in praktisch elke tekstsoort die er bestaat. 

Door wie laat jij jouw Nederlands nakijken? Lees je zelf je teksten nog eens na? Of laat je de boel gewoon de boel als je klaar bent met een verslag, of artikel? Dat laatste is heel begrijpelijk. Als je uren hebt zitten zwoegen op een artikel over een moeilijk onderwerp, wil je op zijn allerminst het gehele document nog eens nalezen voordat je de opdracht inlevert. En als je dan de energie vindt om de tekst af te speuren naar spel- en typefouten, is het nog maar de vraag of je alles oppikt. Het is namelijk moeilijk om zodanig kritisch naar een tekst die je zelf geschreven hebt te kijken dat je alle taalfouten detecteert.

Biografie
Brief
Mail
Verhalen

Spellingcontrole van Microsoft Word

De spellingcontrole van Microsoft Word kan jouw Nederlands voor je nakijken . Deze spellingcontrole kun je naar wens in- of uitschakelen. Bij een ingeschakelde spellingcontrole verschijnen er rode lijnen onder fout gespelde woorden. Deze controle is tegenwoordig zelfs zo geavanceerd dat Nederlands nakijken uitgevoerd kan worden door de optie ‘spelling- en grammaticacontrole’. Het programma geeft dan een overzicht van de grammaticale discrepanties in je tekst en geeft verbeteropties.

In de praktijk is het zo dat deze spellingcontrole de oppervlakkige fouten wel oppikt, maar helaas mist het programma het menselijk oog en zijn lang niet alle suggesties correct. Daarnaast pikt het programma veel fouten ook niet op en houdt de software geen rekening met het doel van je tekst.

Wij zij er om jou te helpen.
Wat wellicht fijn is om te weten is dat Jacqueline Voskuil al jaren ervaring heeft in het schrijven van boeken met daarin iemands levensverhaal. Wil je dat Jacqueline je zelfgeschreven levensverhaal nakijkt op spelling en/of op de schrijftechnieken die je wel of niet gebruikt, ook dat is mogelijk.