Blog

Jacqueline Voskuil Stanley ter Haar teamwork

Eigenlijk maakt het niet uit wat de opdracht is, als het maar met schrijven te maken heeft. Dus het corrigeren van een brief vind ik leuk, maar ook, zoals dit, een kleine tekst schrijven voor mijn website.
Waar mijn hart het meest naar toe gaat? Naar het schrijven over dromen (ik ben nu bezig met mijn zesde boek: Dromen en seksueel misbruik) en fictie. En laat er nu al jaren iets anders bij zijn gekomen: het meeschrijven van iemands levensverhaal. Ik ben er echt heel blij mee. En nu komen er ‘zomaar’ drie schrijfopdrachten bij. Dat is toch geweldig? Waar ik het over heb? Het meeschrijven van het turbulente leven van een vrouw en daarnaast ook het meeschrijven van het levensverhaal van een man.

Ook ben ik bezig het levensverhaal van een man, geschreven als fictie, om te zetten in de ik-stijl. Hij had het geschreven in de hij/zij stijl, maar had al van meerdere kanten gehoord (ook die van mij) dat de ik-stijl veel krachtiger is. En nu mag ik dat doen. Schrijven, het is het mooiste dat er is.

Al vaker vroegen mensen mij: ‘Waarom heb je niet een website? Je doet zoveel qua schrijven?’ Ze hadden zeker een punt en ik wilde het ook wel, maar… en dan kom je al gauw op: het kost te veel geld, het kost veel tijd en meer van dat soort zaken. Toch bleef het idee wel in m’n hoofd hangen. Tot een goede vriendin mij wees op Stanley. Zij had al eerder met hem gewerkt en dat was haar goed bevallen. Dus ik belde hem op en vertelde mijn verhaal. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb teksten voor hem nagekeken en hij heeft mijn website gebouwd. Er moest een telefoon komen. Ik? Een mobiele telefoon? Waarom? Stanley heeft me lang op me ingepraat en de telefoon kwam er. Hartstikke goed, ik heb er nu veel aan. En waarom onder andere? Nou.. ik ben niet zakelijk en Stanley wel en zo kwamen we op het idee dat hij de zakelijke kant beheert van het schrijven en ik de kant van het schrijven zelf. Zoals ik al zei: een lang verhaal in een kort moment. Een prettige samenwerking is heel belangrijk dus mocht je ons contacteren, we staan voor je klaar.  Jacqueline Voskuil. Stanley ter Haar

Plaats hier je reactie

Like
0
Geweldig
0
Boos
0

You may also like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Blog

Next Article:

0 %